Fungicid Pyrus 400 SC - 1 litru
Substanta activa: pirimetanil 400 g/l
Grupa de toxixitate: 4 - slab toxice (Xi)
Formulare: SC - suspensie concentrata
Mod de actiune: contact si vapori
Cum actioneaza fungicidul Pyrus 400 SC
Mecanismul de actiune a fungicidului Pyrus 400 SC consta in inhibarea capacitatii ciupercii de a produce enzime necesare procesului de infectie.
Pyrus 400 SC este un funcicid care are o actiune de contact, iar patrunderea se face translaminar prin frunze. Dupa aplicare, produsul se distribuie si prin vapori, fiind astfel preluat si de frunzele neatinse de solutia de stropit;
Pyrus 400 SC are o puternica actiune curativa impotriva ciupercilor care produc putregai si rapan.
Cum se foloseste fungicidul Pyrus 400 SC
Culturile si dozele omologate pentru utilizarea fungicidului Pyrus 400 SC sunt redate in tabelul de mai jos:
Cultura
Organismul daunator
Doza
Timp de pauza
Vita de vie
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
1,5 l/ha (in 1000 l apa)
21
Floarea soarelui
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
2,25 l/ha (2 tratamente in vegetatie)
Tomate
Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea)
0,15 % (1,5 l/ha)
Par
Rapan (Venturia pirina)
0,15 % (1,5 l/ha)
Vita de vie
- numarul de tratamente variaza in functie de sensibilitatea soiului;
-pentru a nu se crea rezistenta si pentru mentinearea eficacitatii produsului se va alterna cu fungicide botricide din alte grupe chimice.
Par
-pentru combaterea rapanului (Venturia spp.) se recomanda utilizarea fungicidului Pyrus 400 SC , preventiv sau curativ de la inceputul perioadei de vegetatie pana la sfarsitul infloriritului;
-numarul tratamentelor trebuie sa fie adaptat sensibilitatii soiurilor si gradului de risc de aparitiei a bolii;
Legume
-se recomanda in special la speciile sensibile la atacul putregaiului cenusiu.
Compatibilitate cu alte produse pesticide:
-Pyrus 400 SC poate fi folosit in combinatie cu majoritatea insecticidelor si fungicidelor;
-nu se recomanda amestecul cu substante puternic alcaline sau produse ce contin aluminiu;
-nu afecteaza procesele de vinificatie si inhiba formarea lactozei, enzima responsabila de oxidarea proteica a vinurilor (casarea).