350.00 RON
Economisesti pana la 9%320.00 RON
*(Preturile includ TVA)N-LEAF® este un produs pe bază de bacterii fixatoare de azot atmosferic (2 tulpini de Methylobacterium + 1 tulpină Arthrobacter, concentrație 3 x 109 CFU/m) și reprezintă rezultatul unei perioade extinse de cercetare asupra activității microorganismelor specifice filosferei (zona supraterană a plantei). Produsul se prezintă sub formă de suspensie lichidă, în care bacteriile sunt activate, gata pentru utilizare.
Compania Agronutrition a selectat 3 tulpini derivate din două bacterii benefice, care acționează în simbioză cu planta. Un rol esențial al bacteriilor selectate este să fixeze azotul atmosferic în plantă, determinând utilizarea eficientă a acestuia și, drept urmare, suplinirea nutriției foliare sau aplicate la sol. Astfel, N-LEAF® furnizează plantei azot într-o formă ușor asimilabilă, fără ca aceasta să consume energie suplimentară în timpul proceselor metabolice. În plus, cele două tulpini de Methylobacterium consumă metanolul produs de către frunză, susținând fixarea calciului în peretele celular. În consecință, aceasta va fi mai rezistentă la acțiunea factorilor externi (radiații UV, vânt, precipitații abundente etc. Cealaltă bacterie, Arthrobacter, produce energie utilă plantei prin metabolizarea zaharurilor și a carbohidraților eliberați de frunză. Cele două bacterii au capacitatea de a produce fitohormoni (auxine și citochinine), generând efecte benefice directe asupra dezvoltării vegetative și a sistemului radicular. Bacteriile colonizează frunza și produc metabolitul acetionă, procese datorită cărora pătrunderea agenților patogeni în plantă este îngreunată, îmbunătățind în acest fel rezistența plantelor la boli.
Cultură**
Agent dăunător
Doză*
Perioadă aplicare BBCH
Număr maxim de aplicări
Timp de pauză
Soia
0.5 l/ha
În perioada de dezvoltare vegetativă
Cartof
0.5 l/ha
Începând cu stadiul de rozetă până la încheierea rândurilor
Rapiță
0.5 l/ha
Începând cu fenofaza de rozetă până la apariția butonului floral
Legume, Varză, Ardei, Tomate, Castraveți, Ceapă, Vinete, Salată, Dovleac, Dovlecei, Pepene verde, Pepene galben, Ustoroi, Țelină, Varză de Bruxelles, Conopidă, Pătrunjel, Broccoli, Morcovi, Sfeclă roșie, Spanac
0.5 l/ha
În perioada de dezvoltare vegetativă
Porumb
0.5 l/ha
Începând cu stadiul de 4 frunze până la stadiul de 8 frunze
Viță de vie
0.5 l/ha
De la apariția inflorescențelor până la înflorit
Floarea soarelui
0.5 l/ha
Începând cu stadiul de 4 frunze până la stadiul de 8 frunze
Semințoase, Măr, Păr, Gutui
0.5 l/ha
De la sfârșitul înfloritului până la stadiul de fruct cât aluna (10 mm diametru)
Sfeclă de zahăr
0.5 l/ha
După stadiul de 5 frunze reale
Sâmburoase, Cireș, Prun, Cais, Piersic, Nectarin, Vișin
0.5 l/ha
De la începutul formării fructelor până la a doua cădere fiziologică a fructelor
Cereale păioase, Alac, Grâu, Grâu de primăvară, Grâu de toamnă, Grâu dur, Orz, Ovăz, Secară, Triticale, Spelta
0.5 l/ha
De la sfârșitul înfrățirii până la apariția celui de-al doilea internod